Favédelmi Blog

Featured Posts

September 2, 2018

Sokat gondolkodtunk, hogyan tudnák Szeged javát szolgálni.

Az első gondolat az volt, hogy a Széchenyi tér platán fáit kezeljük a tél folyamán csipkés poloska ellen. De ezen a kiemelt helyen található fákra a város is igyekszik minél jobban figyelni.

Sok-sok fát telepíten...

February 3, 2016

Ügyfeleink gyakran keresnek meg minket, hogy mi a véleményünk a császárfáról!? Érdemes-e a kertjükbe ültetni? Illetve egy-egy ember akár egy erdő állományt is szeretne ebből a NEM ŐSHONOS fafajból.

Itt az alkalom, hogy összefoglaljam a véleményemet:

Az árusítok a követke...

August 16, 2014

 A hetekben több esetben találkoztam a platánt megtámadó csipkéspoloskával. Így ebben a bejegyzésben erről lesz szó. Mivel igen fontos, hogy időben felfedezzük és kezeljük a problémát, mert a fa végét jelentheti ez a kis kártevő.

 

 Miről ismerjük fel?

A levelek fonákján...

August 1, 2014

 A cédrusok enyhén savanyú talajokat kedveli, amelyeknek jó a vízáteresztő képessége. Vigyázni kell, mert a növény nagyon fagyérzékeny, így igyekezzünk fagyvédett helyre telepíteni. Hazánkban leggyakrabban Az Atlasz Cédrussal találkozhatunk.

 

 Sok károsító felsorol...

July 27, 2014

 Igen gyakran előforduló virágos növények a fagyöngy és az arankafélék. Az előzőekben bemutatott növényekkel szemben, ezek a növények már károsítják a fáinkat. Tápanyagukat a gazdanövénybe hatoló gyökereiken keresztül szerzik. 

 Az Általános FaÜgyelet vállalja a má...

July 22, 2014

Szintén gyakran felmerülő kérdés a lián növények jelenlétének problémája és károsítása a fákon. Ilyen növény például a borostyán, a vadszőlő, a komló és az iszalag. Természetesen ezek növények kezelését is vállalja az Általános FaÜgyelet.

 Ezek a növények közvetlenül ne...

July 17, 2014

 Sok ügyfél kérdez minket a  fákon élő zuzmó, algatelepekről. Elszoktuk mondani, hogy ezek a telepek magukban nem okoznak gondot. Ilyenkor metszést szoktunk ajánlani, ami kicsit megritkítja a koronát, így szellősebbé téve azt.

 De mik is ezek a telepek, és hogy is...

Please reload

Platán csipkéspoloska (Corythucha ciliata)

August 16, 2014

1/5
Please reload

Recent Posts